Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2008 00:17 - Търновската кралица
Автор: ianiv Категория: Изкуство   
Прочетен: 4304 Коментари: 2 Гласове:
0



Търновската кралица

 

Заглавието умишлено  е величествено, за да може да привлече внимание. Иначе трябваше да се казва „Да обръснем търновската гора” (или „Да изхвърлим кокаляците от старото гробище на Търново”, или, със същия успех, „Да дриснем Ако до Рилските езера”, „Да дриснем Яко на Иракли/Странджа” и пр.). Обобщавайки, можех да сложа на този текст име „Да серем на България!!!”. Май не е лицеприятно, нали???

Ами не е. Търпях. Псувах наум. Търпях. Псувах през зъби. Търпях. И крещях, след две-три бири, как „Искам Крум да е цар!”. Крещя вкъщи. Пред баща си и пред приятели. Крещя, защото искам, ако някой в тази държава ме изнасили – да му отрежат комплексираната патка. Искам, ако някой влезе в къщата ми и пипа бельото ми, и открадне компютъра ми, и ми направи кални стъпки в коридора – да му отрежат пръст. Може и два. Зависи от това, дали ми е мирисал любимите боксерки и дали скоро съм си ъпгрейдвала компа. Искам, ако някой блъсне човек на пътя (предизвика друго тежко ПТП) и вината му се докаже, документът му за правоуправление на МПС да бъде отнеман ДОЖИВОТНО. Искам, ако някой в тая ШИБАНА държава насили дете, да бъде пуснат на близките да го накажат. Искам, ако някой в тази, същата, държава, не си върши работата или пък се възползва от положението си за собствена облага, да бъде свалян от поста си, без много уговорки и сълзливи оправдания!!! И да лежи в затвора. Защо ли??? Ами, за да спра да наричам държавата си "ШИБАНА"!!!

В град Велико Търново (това е град в централна България, столица на Второто Българско Царство), има невероятно находчиви хора. Те, след добре обмислени, лесни далавери, решават да разрешат изсичането на Някакви-Си-Смешни-Стотици-Декара-Гора, за да построят върху терена луксозни вили с изглед към Царевец (Средновековна Българска Крепост). На Царевец пускат звуци и светлини, то от това място не се чува, ама много яко се вижда, копеле! Чесно ти ка"ам!

То в България сега хич не е трудно да си построиш където и каквото поискаш, стига да знаеш на кого да си платиш. А това далеч не е трудно начинание, понеже тези, които са съгласни да им се плаща срещу разрешение с подпис, не се крият упорито. За да изляза от тази условност, трябва да спомена поне едно име. Румен Рашев (в главата ми прозвуча със страшна сила, едва ли не тържествено!!)! Сещам се за втори юни и едни сирени, и една заря! И за сериозен мъжки и сериозен женски глас, които изреждат: "Васил Левски!... Георги Раковски!... Георги Бенковски!... Панайот Волов!... Стоян Заимов!... Христо Ботев!... Захари Стоянов!... Никола Обретенов!... Любен Крарвелов!..." и... не мога да изредя всички... Г-н Рашев, имайте едно наум, че асоциацията ми е развита предимно по спомени за децибели! Да си знаете...Този човек е кмет на град ВЕЛИКО ТЪРНОВО вече трети мандат и за това време врътна толкова далавери с парцели за строене, че свят ни се зави. Бързината, с която в Търново израстват нови кооперации, може да засрами всяка уважаща себе си гъба. Държа да отбележа, че в дворовете на половината училища в града, се мъдрят китни, шаренки жилищни сградички. Радост за окото. За окото на малоумника! Защото, какво са децата, освен едни непораснали възрастни, които един ден ще поискат да си закупят недвижим имот в този Иначе Толкова Красив Град??? Ха! Има резон!

През март, на празника на Търново, земно свлачище уби двама човека на незаконен строеж - почти в центъра на града. Днес този строеж продължава?!?!?

Гората, за която все искам да пиша и от която все се отдалечавам, заради някаква си "личност", се намира в "гъзарския" квартал на този град, където по случайност живея аз. Баща ми се шегуваше с предния собственик на имота ни, че го купува заради гледката. И гората. То от гледката малко остана, но виж, до скоро гората я имах за нещо константно. Простете! Малада съм и сигурно наивна... Пък и г-н Рашев не е казал на висок глас как с нейните стотици декари е обезщетил някакви реститути! Защото те притежавали някакво мазе в общината, за което общината години подред не плащала наем. Мазе с квадратура ЦЕЛИ 3 КВАДРАТНИ МЕТРА!!! Ебааааа, да се бяха направили на пичове и да го бяха дали това на цирк Балкански, за да се разпъне там за постоянно!!! Знаете ли вие какво са 3 квадрата?? Два квадрата плюс още един!!! Или иначе казано, две училищни тоалетни със срината преградна стена!! Това си е "свет место"!!! И само да вметна, че според екпертно мнение, земята под тази гора, дадена на реститутите заради неплащаното мазе, също е свлачище! Хората от квартала правят протести, вдигат шум, а "законните собственици" на гората пращат един ТИР с мутри да я охраняват от разгневените граждани. А полицията, от своя страна, охранява мутрите. Полицията! Старата Народна Милиция!!!

Давате ли си сметка какво е блудство с природата, уважаеми читателю? С нормалните хора? Питате ли се още защо искам насилниците на деца да бъдат насилвани и оставяни неубити?? Не, не. Нещата не са различни. Отдавна спрях да вярвам в добрия тон. Вярвам в силата на интернет, обаче. И за мен няма значение дали този текст ще бъде прочетен от пет, десет или сто човека. Знам, че, ако някой напише в Гугъл "Левски, Ботев, Търново, Рашев" и пр., някъде там ще излезе и това.....

Известен метод за очистване от греховете е било самобичуването... Но аз си изхвърлих бича, преди години, когато реших, че повече не бих могла да греша. Сега ми идва да пикая на собствената си физиономия, поради факта, че три пъти подред на кметските избори, аз галсувах за Вас, г-н Рашев!!! Не мога да си го простя... Вие сте този, който ми взема гората, от която дишам. Взема я от детето ми... И от всички други деца... Взема ни въздуха и красотата... Не вярвам в добрия тон. И мисля, че някой ден ще стане страшно за Вас. Надявам се да го видя. Защото все пак, колкото и да е невороятно, може да се окаже, че Държава има. И ако стане така, забол разкаян поглед в земята, на пода пред себе си, Вие ще виждате сянката на няколко вертикални здрави решетки...

Не вярвам в добрия тон, уважаеми г-н доктор Рашев... Все пак много държах да Ви кажа, че през последните няколко години, Вие ВИДИМО отслабнахте... Но въпреки това си останахте свиня!...



Тагове:   кралица,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - WTF?
19.06.2008 00:22
Това ти ли си?
??????????????????????
а?
А???????????????????????
цитирай
2. innuendo - Вашичкият е направил страшна заменка...
19.06.2008 17:47
...свинята е избила рибата, както като пуснат отпадъчните води от свинекомплекса в р. Струма.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ianiv
Категория: Изкуство
Прочетен: 666579
Постинги: 5
Коментари: 343
Гласове: 1810
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930